Copiii cu CES sprijiniti financiar

Copiii cu CES sprijiniti financiar pentru integrarea in invatamantul de masa


MENCS a initiat un proiect pentru finantarea drepturilor elevilor cu CES, integrati in invatamantul de masa, pentru anul 2016. Proiectul, privind repartizarea pe judete a sumelor, a fost aprobat de catre Guvernul Romaniei, in sedinta din 16 iunie. Astfel, 27.350 copii cu CES vor beneficia, in premiera, de 68 milioane lei, suma necesara pentru sustinerea integrarii lor.copiii-cu-ces

Sumele repartizate se aproba din bugetele judetelor si vor fi folosite pentru plata drepturilor de care beneficiaza copiii cu cerinte educationale speciale. Vor fi acoperite toate cheltuielile legate de asigurarea alocatiei zilnice de hrana, a rechizitelor scolare, a imbracamintei si a incaltamintei.

Parintele poate solicita in scris, in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ, acordarea acestor drepturi. Cererea scrisa este depusa la unitatea de invatamant preuniversitar de masa cu personalitate juridica in care este inscris copilul/elevul/tanarul cu cerinte educationale speciale si este insotita de urmatoarele documente, in copie: certificatul de nastere al beneficiarului, actul de identitate al parintelui sau, dupa caz, al reprezentantului  legal si certificatul de orientare scolara si profesionala.

In conformitate cu HG 904/2014 si cu Legea nr. 272/2004, art. 129 alin. (1),  valoarea alocatiei de hrana (lei/zi/copil/tanar) este de 16,60 lei. Valoarea drepturilor pentru imbracaminte, incaltaminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucarii, transport, materiale cultural-sportive (lei/an/copil/tanar) este de 498,00 lei pentru grupa de varsta de la 3 la 7 ani, inclusiv, 611 lei pentru grupa de varsta de la 7 la 14 ani, inclusiv, 754 lei pentru grupa de varsta de la 14 la 18 ani, inclusiv, 844 lei pentru grupa de varsta 18 – 26 de ani, inclusiv.

Unitatile de invatamant platesc beneficiarilor sumele aferente reprezentand alocatia zilnica de hrana in primele 5 zile lucratoare ale lunii. Fac exceptie, beneficiarii care au certificat de orientare scolara si profesionala. Exceptie fac si elevii care sunt scolarizati la domiciliu si/sau internati in unitatile sanitare.

Descarca Anexa comunicat HG CES

Sursa: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/24535

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *