Formarea initiala a profesorilor in dezbatere publica – 21 aprilie 2016

Formarea initiala a profesorilor intra in dezbatere publica


O dezbatere publica privind formarea initiala a profesorilor va fi organizata in data de 21 aprilie, la Bucuresti de catre Federatia “Coalitia pentru Educatie”. Tema nu mai suporta amanare, fiind considerata critica. Dezbaterea este organizata in format de audiere publica, iar titlul acesteia este: “Masterat didactic sau modul psihopedagogic (I + II): ce tip de formare initiala va creste calitatea in sistemul de invatamant din Romania?”.

Evenimentul este deja inscris in calendarul de activitati organizate sub egida Dezbaterii Nationale pentru Educatie si Cercetare – Romania Educata. Federatia “Coalitia pentru Educatie” va invita asadar sa consultati motivatia completa a audierii si sa aflati cum va puteti exprima opinia.

Comisia de experti a audierii publice este in curs de confirmare. Pana in acest moment, au acceptat invitatia:

– prof. dr. Adrian Opre (A.R.A.C.I.S.);

– dr. Serban Iosifescu (A.R.A.C.I.P.);

– prof. dr. Pavel Muresan (Universitatea Toronto, Canada);

– prof. dr. Lazar Vlasceanu (Universitatea Bucuresti);

– prof. dr. Carmen Mihaela Cretu (Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi);

– prof. dr. Daniel David (Universitatea Babes-Bolyai);

– prof. dr. Florence Mihaela Singer (Universitatea Petrol-Gaze, Ploiesti);

– conf. dr. Sebastian Popescu (Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi);

– prof. dr. Alexandru Iosup (Universitatea Delft, Olanda).

“Investitia in profesori, in atragerea unor tineri valorosi catre cariera didactica, in programe de formare initiala de calitate trebuie regandita si considerata o prioritate de investitie, ACUM! Daca autostrazile sunt atat de importante pentru miscarea capitalurilor, profesorii sunt importanti pentru mobilitatea capitalului uman pe care o natiune il are in responsabilitate. Un profesor bun, caruia ii pasa, poate fi ”autostrada” catre o viata de calitate a unui copil care sa devina un adult autonom, responsabil si implicat in cresterea comunitatii din care face parte. Romania are nevoie de profesori competenti, motivati, autonomi, respectati si incurajati sa invete!”, spune Daniela Visoianu, presedinta Coalitiei pentru Educatie.

 

Audierea publica va avea loc, in data de 21 aprilie 2016, la Biblioteca Nationala a Romaniei (Bulevardul Unirii 22, Bucuresti). Audierea publica face parte din proiectul de formare si dezvoltare a Coalitiei pentru Educatie, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

 

Proiectul este sustinut de:

  • Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie (IDEE);
  • Asociatia C4C – Communication for Community;
  • Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica.

Surse: http://coalitiaedu.ro/ si http://www.isjbacau.ro/compartiment-management/perfectionare/in-atentia-directorilor-si-cadrelor-didactice-dezbatere-publica-tipuri-formare-initiala/view

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *