Invatamantul dual in dezbatere publica

Invatamantul dual in dezbatere publica


In perioada 19 mai – 16 iunie Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice organizeaza consultare publica cu referire la documentul-concept „Optiunile de educatie si formare profesionala ale absolventilor de clasa a VIII-a”.

Documentul-concept care sta la baza acestei dezbateri a fost elaborat de reprezentantii Ministerului Educatiei si ai Centrului National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic (CNIDPT) si puncteaza o serie de elemente-cheie: analiza situatiei actuale a invatamantului profesional, clarificarea specificului programelor de formare in sistem profesional-dual, stabilirea traseelor pentru continuarea studiilor si iesirile pe piata muncii, precum si solicitarile mediului economic privind formarea in sistem profesional-dual.

Propunerile si observatiile vizand structura si continutul optiunilor de formare, tipul de contract care reglementeaza relatia elev-operator economic, partajarea costurilor de formare in sistem profesional – dual si sursele de finantare, certificarea competentelor profesionale ale elevilor si nivelul de flexibilitate administrativa pot fi transmise, de catre toti factorii interesati sa se implice in acest dialog public, pe adresa de e-mail consultare-dual@tvet.ro .

Cadrele didactice, reprezentantii elevilor, ai parintilor si ai partenerilor sociali vor primi invitatii in vederea participarii la consultare. La nivel regional vor fi organizate dezbateri cu reprezentanti ai partenerilor sociali,astfel: in perioada 30 mai – 3 iunie (regiunile Vest si Sud-Est), iar in perioada 6 -10 iunie, regiunile Centru, Vest, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est.

Gasiti, atasat, un pachet de informatii care contine documentul-concept (proiect) supus dezbaterii publice, calendarul consultarilor publice la nivel regional, sinteza documentului-concept si prezentarea Power-Point sustinuta in cadrul conferintei de presa.

Sursa: http://www.edu.ro/index.php/pressrel/24394

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *