Proiect de Metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru 2016-2017

Proiect de Metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017


14.01.2016

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a lansat joi, 14 ianuarie 2016, in dezbatere publica, proiectul de Metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017 si Calendarul aferent procedurilor de inscriere.

Ca noutate, proiectul prevede inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, conform legii, eliminandu-se exceptia prevazuta de metodologiile anterioare. Aceasta permitea copiilor care implineau varsta de 7 ani pana la data de 31 august (anul in cauza) sa se inscrie direct in clasa I. Actualul proiect de metodologie nu mai prevede, in acest an scolar, exceptia ca un copil, care nu a urmat cursurile clasei pregatitoare, sa poata fi inscris direct in clasa I.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice sustine accesul tuturor copiilor la invatamantul primar si orice situatie care excede cadrul normativ in cauza va putea fi analizata si solutionata in interesul educational al copiilor.

Propunerile, sugestiile si opiniile tuturor celor interesati sunt asteptate pana la data de 25 ianuarie 2016, la adresa de e-mail inscriere.inv.primar@gov.edu.ro.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *