Saptamana Altfel

“Saptamana altfel”

sau

”Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” editia 2016


“Saptamana Altfel” sau programul ”Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” se va desfasura in perioada 18-22 aprilie 2016. In semestrul al doilea, pe parcursul unei saptamani in fiecare unitate de invatamant, se vor desfasura activitati cu caracter non-formal, conform unui orar special.

Vor fi implicati, deopotriva elevii si cadrele didactice, in activitati extracurriculare si extrascolare, activitati ce le vor pune in valoare talentele, competentele in domenii cat mai diverse, hobby-urile si preocuparile extra-scolare.

“Saptamana Altfel” va debuta anul acesta pe 18 aprilie 2016 si se va incheia pe 22 aprilie 2016, odata cu inceperea vacantei de Pasti. Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice isi propune ca aceste activitati sa aduca plus-valoare intregii comunitati scolare. Zambetele elevilor si ale cadrelor didactice, spiritul de echipa, coeziunea, competentele dobandite si puse in valoare se doresc activitati care sa excedeze curriculumul national.

In parteneriat cu Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice in acest demers vor fi de aceasta data fiecare cadru didactic si fiecare elev din Romania. Consiliul National al Elevilor prin intermediul structurilor reprezentative ale elevilor vor sprijini aceste activitati. Totodata, organizatiile non-guvernamentale se vor implica direct, prin proiecte implementate voluntar si gratuit la nivelul scolilor.


Acest program se desfasoara in conformitate cu prevederile OMEN Nr. 3637/2013 privind structura anului scolar 2015-2016.

Puteti descarca aici Ordinul ministrului Educatiei Nationale nr. 3637/2014.


Sursa: http://sae.edu.ro/2016/legislatie.php
Puteti consulta baza legala a programului „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” in sectiunea Legislatie.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *